Over Marlou Elsen

Marlou Elsen, MA ‘Van verantwoording naar verantwoordelijkheid’.

Contactgegevens info@marlou-elsen.nl Tel: 024-3600456 Mobiel: 0654621605 www.marlou-elsen.nl

Profiel Gevormd door de leerschool van een Brabants gezin als oudste van vier, en een diversiteit aan studie- en werkervaringen ben ik sinds 1993 werkzaam als zelfstandig organisatiecoach in private en publieke organisaties. Gewend te werken met uiteenlopende disciplines en ervaring in een verscheidenheid aan rollen. Waarbij ik mij steeds richt op de aanwezige kwaliteiten, onbenut potentieel en ieders specifieke rol en positie. Met de juiste balans tussen betrokkenheid en zakelijkheid.

Ambitie Commitment aangaan is de basis van mijn werkhouding. Een lerende en creërende stijl van coachen en ontwikkelen met plezier en energie, steeds weer op zoek naar mogelijkheden. Het meest geniet ik van mijn werk als ik mede vorm kan geven aan een werkomgeving waar mensen tot hun recht komen. Ik combineer daarbij mijn expertkennis met mijn trainer- en coachvaardigheden. Praktisch, ontwikkelingsgericht en perspectief biedend, met verhelderende en toepasbare concepten in mijn rugzak. Ik heb in het buitenland geleefd en gewerkt (Parijs, Nepal) en heb mede daardoor een gezond relativeringsvermogen ontwikkeld. 25 jaar werken aan verbindend leiderschap en autonoom samenwerken betaalt zich uit.

Recente projecten

  • individueel coachen van leidinggevenden, professionals en ondernemers.
  • adviseren en sparren inzake besturingsvraagstukken met betrekking tot het stimuleren van het zelfsturend vermogen van medewerkers en ‘krachtige’ teams;
  • ondernemerscompetenties in kaart brengen en versterken;
  • teamontwikkeling van sturende managementteams op weg naar effectieve samenwerking en besluitvorming;
  • begeleiden van intervisie: leren leren.

Daarnaast ben ik onbezoldigd bestuurder (secretaris) van de Stichting Center for Human Emergence NL

Voorgaande werkervaring

Dienstverband KPN Telecom 1987-1993
Managementtrainer (1990-1993): managementtrainingen ontwikkeld en uitgevoerd waaronder leergang middenmanagement en Traject Total Quality.
Bedrijfsmaatschappelijk werker (1987-1990): managers en medewerkers begeleid bij de omslag van een ambtenarenorganisatie naar een zelfstandig commercieel bedrijf.

Opleidingen

Accreditaties Odin Development Compass en Spiral Dynamics waardenprofiel
Human Behaviour, specialisatie Begeleidingskunde, Master of Arts in 2005
Leergang senior personal/teamcoaching, School voor Coaching, 1999
Beroepsopleiding Train de Trainer, Schouten en Nelissen, 1990-1991
Bedrijfsmaatschappelijk werk (aanvullende opleiding bij KPN), 1987-1988
Maatschappelijk werk, diploma 1989
Opleiding Medisch Secretaresse, 1984
Pedagogiek, Vrije Universiteit Amsterdam, 1980-1981.
Pedagogische Academie, diploma 1978

Op de pagina Klanten staan een aantal projecten concreet uitgewerkt. Wilt u weten wat ik nu voor u kan betekenen, ga naar de pagina Diensten of neem contact met me op om een afspraak te maken voor een gratis strategiegesprek.

NEEM CONTACT OP