Over Marlou Elsen

Marlou Elsen‘Van verantwoording naar verantwoordelijkheid’.

Contactgegevens:
info@marlou-elsen.nl
Mobiel: 06 5462 1605
www.marlou-elsen.nl

Profiel

Gevormd door de leerschool van een Brabants gezin als oudste van vier, en een diversiteit aan studie- en werkervaringen ben ik sinds 1993 werkzaam als zelfstandig organisatiecoach in voornamelijk (semi)publieke organisaties. Gewend te werken met uiteenlopende disciplines en ervaring in een verscheidenheid aan rollen. Waarbij ik mij steeds richt op de aanwezige kwaliteiten, onbenut potentieel en ieders specifieke rol en positie. Met de juiste balans tussen betrokkenheid en zakelijkheid.

Ambitie

Commitment aangaan is de basis van mijn werkhouding. Een lerende en creërende stijl van coachen met plezier en inspiratie, steeds weer op zoek naar mogelijkheden. Het meest geniet ik van mijn werk als ik mede vorm kan geven aan een werkomgeving waar mensen tot hun recht komen. Ik combineer daarbij mijn expertkennis met mijn trainer- en coachvaardigheden. Praktisch, ontwikkelingsgericht en perspectief biedend, met verhelderende en toepasbare concepten in mijn rugzak. Ik heb in het buitenland geleefd en gewerkt (Parijs, Nepal) en heb mede daardoor een gezond relativeringsvermogen ontwikkeld. 25 jaar werken aan verbindend leiderschap en autonoom samenwerken betaalt zich uit.

Recente projecten

  • Persoonlijk Coachen van leidinggevenden, professionals en ondernemers;
  • Sparren en Adviseren inzake besturingsvraagstukken met betrekking tot het stimuleren van het zelforganiserend vermogen van medewerkers en teams;
  • Progressiebijeenkomsten van sturende managementteams en colleges van burgemeester en wethouders op weg naar effectieve samenwerking en besluitvorming;
  • Ontwikkelen van fakkeldragers;
  • Criteriumgericht interviewen om ondernemerscompetenties in kaart te brengen;
  • Teamcoaching binnen onderwijs en zorg;
  • Intervisie stimuleren en begeleiden.
Voorgaande werkervaring

Dienstverband KPN Telecom 1987-1993
Managementtrainer (1990-1993): managementtrainingen ontwikkeld en uitgevoerd waaronder leergang middenmanagement en Traject Total Quality.
Bedrijfsmaatschappelijk werker (1987-1990): managers en medewerkers begeleid bij de omslag van een ambtenarenorganisatie naar een zelfstandig commercieel bedrijf.

Opleidingen

Accreditaties Odin Development Compass, Analytic Competence Tool en Spiral Dynamics waardenprofiel
Human Behaviour, specialisatie Begeleidingskunde, Master of Arts in 2005
Leergang senior personal/teamcoaching, School voor Coaching, 1999
Beroepsopleiding Train de Trainer, Schouten en Nelissen, 1990-1991
Bedrijfsmaatschappelijk werk (aanvullende opleiding bij KPN), 1987-1988
Maatschappelijk werk, diploma 1989
Opleiding Medisch Secretaresse, 1984
Pedagogiek, Vrije Universiteit Amsterdam, 1980-1981.
Pedagogische Academie, diploma 1978

 

Op de pagina Klanten staan een aantal projecten concreet uitgewerkt. Wil je weten wat ik voor je kan betekenen, ga naar de pagina Diensten of neem contact met me op om een afspraak te maken voor een gratis strategiegesprek.

NEEM CONTACT OP