Met plezier je werk doen.

Marinus Knoope schrijft in zijn boek ‘de Creatiespiraal’ “De eigen toekomst blijkt beïnvloedbaar”.
Maar dat roept vragen op zoals:
Ben je dan als werkeloze verantwoordelijk voor je werkeloosheid? Als patiënt voor je ziekte? Als slachtoffer voor je ongeluk?
Bij het kiezen van een standpunt hierin is voorzichtigheid op zijn plaats.
Wat mij hier mateloos boeit is de invloed van het kwantumveld.

Wetenschappers hebben ontdekt dat alles hoofdzakelijk uit lege ruimte bestaat en dat die lege ruimte barst van de activiteit. Alles wat we zien, ruiken, proeven, horen, voelen; alles wat ons zo werkelijk voorkomt blijkt in essentie energie te zijn. Materie bestaat op haar meest fundamentele niveau uit vibrerende pakketjes energie. Die pakketjes energie kunnen zich tegelijk als golf en als deeltje gedragen. Golf is puur potentieel zonder specifieke vorm, tijd en locatie. Deeltje is de ons zo bekende driedimensionale vorm die we zien, voelen, proeven, ruiken, horen.

Totdat we een keuze maken, blijkt alles mogelijk. We oefenen dan ook voortdurend invloed uit op onze omgeving. Of zoals Alan Seale in zijn boek:” Wat wél werkt” schrijft: “Met een diep doorvoelde en bewuste aanwezigheid leer je herkennen welk potentieel in een situatie verscholen ligt, welke kansen zich aandienen, hoe je je kunt afstemmen op een ruimer kader en hoe je co-creatief tot echte resultaten kunt komen”.

Maar hoe doe je dat in de praktijk?
Een kort verhaaltje:

Beste Eekhoorn,
Ik weet niet hoe het met mij gaat?
Jij?
Beste Eekhoorn,
Ik weet het ook niet. Maar als je straks naar buiten gaat en op het puntje van de dikke tak gaat zitten, zal ik je iets zeggen.
Ik
De Eekhoorn ging naar buiten om op het puntje van de dikke tak te horen wat hij te zeggen had. Zijn hart bonsde. ‘St’, zei hij.

Bronnen:
De Creatiespiraal, Marinus Knoope;
Misschien wisten zij alles, Toon Tellegen;
Wat wél werkt, Alan Seale;